top of page
0x0.jpeg

Psychologische veiligheid 

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de effectiviteit van een team het sterkst wordt beïnvloed door psychologische veiligheid; in welke mate ieder teamlid zich zodanig veilig voelt om ideeën en meningen te uiten, zonder dat hierbij angst heerst voor afwijzing of een andere vorm van ongemak. Het voorgaande stimuleert medewerkers om interpersoonlijke risico’s te nemen die het team ten goede komen en draagt bij aan een werksfeer waarin iedere medewerker tot zijn kracht komt. Om dit binnen uw organisatie te stimuleren en behouden biedt Mindstone de mogelijkheid om de psychologische veiligheid binnen uw organisatie in kaart te brengen en te verhogen middels een training.  

 

Het traject begint met een meting waarmee de positie van uw team wordt vastgesteld op de veiligheidsladder. Op basis van de resultaten wordt er een passende training gecreëerd en verzorgd aan de teams. De training focust zich op het ontwikkelen van competenties en praktijkgerichte vaardigheden die ervoor zorgen dat het team zich als geheel naar het gewenste niveau van psychologische veiligheid kan toewerken.

 

Ervaart u stagnatie in uw team? Bemerkt u dat enkele teamleden een terughoudende houding aannemen in de groep? Bent u ervan overtuigd dat uw team lijdt aan onderprestatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

bottom of page